Når du skal beskjære en fuksia

05/22/2011 by admin

Når du skal beskjære en fuksia

Fuchsia dyrkes for sine elegante blomster som dingle som liten dansere fra stilkene. Fuchsia har flere hardførhet nivåer og de kommer i en rekke vekst vaner. De fleste gartnere er kjent med hengende typen fuchsia kjennetegnet fremtredende i hengende kurven. Det er oppreist og buskete fuchsia, samt noen store og hardfør typer, kalt Cape fuchsia. Fuchsia vil produsere mer blomstrer og har en bedre vekst vane med beskjæring i midspring.

Identifikasjon

Det er 122 navngitt Fuchsia arter innfødt til Mexico, sentral- og Sør-Amerika og Tahiti og New Zealand. Fuchsia faktisk kommer i mange farger, inkludert en rekke rosa og roser nyanser av lavendel, gul, hvit og cream. Blomster er tydelig identifisere karakteristisk, med sin ruffled kronblad i lag og accenting farger. Formen på anlegget varierer, men plantene blomstrer tidlig sommer og begynner å produsere blader tidlig på våren. Fuchsia er egnet for semishade til full sol steder og har bell formet blomster.

Overwintering

De fleste fuchsia må være overwintered innendørs fordi de ikke vinter hardy. Anlegget skal bringes innendørs når av kortere dager på høsten begynner å redusere bloom produksjon. Anlegget går en semidormant periode og skal bringes innenfor før temperaturer plummet. Når planter bringes innendørs, bør de gå i et kult 45 til 55 grader Celsius område med dårlig lys. Avta vanne til våren. Hardfør fuchsia bør være begravet i bakken og dekket rundt med 3-4 inches av organisk mulch. Veldig tidlig på våren, trekke unna mulch fra anlegget og beskjære fuchsia.

Tid for beskjæring

Fuchsia vokser på nytt treverk så det er viktig å rense dem veldig tidlig i sesongen før blomsterknopper begynner å danne. Midten av mars er en gjennomsnittlig tid å beskjære. Beskjæring kan gjort tidligere i soner hvor anlegget var overwintered utendørs og hvor temperaturene er temperert. Beskjæres vev bør ikke utsettes for minusgrader siden kutt endene er delikat. I noen områder er det en god idé å sjekke når datoen for siste forventet fryse blir og ikke beskjære til etter dette tidspunktet. Den ideelle beskjæring tiden skal tilsvare oppvarmingen temperaturer på 12,8 til 15,6 grader Celsius, som anspore anlegget for å begynne å produsere nye vev.

Hvordan å rense Fuchsia

Fuchsia kan håndtere og selv trives etter en hard sviske. Fordi anlegget blomstrer på den nye sesongen vekst, er beskjæring et viktig skritt for å oppmuntre blomster. Hengende planter bør reduseres til kantene av potten eller til innen 4 til 6 inches av anlegget. Oppreist fuchsia kuttes til 6 til 10 inches høy, og hver stokk må ha to eller tre noder eller støt på veden. Veldig skarpe beskjæring gjennomfører er viktig å unngå skade tre ren sanitised blader vil hindre sopp og sykdom.


Relaterte artikler