Katolsk bryllup seremoni musikk

10/23/2011 by admin

Katolsk bryllup seremoni musikk

Den katolske kirken gjelder ekteskap, eller ekteskap, som et sakrament som innebærer ikke bare par som kommer inn i ekteskap kontrakt, men hele kirkens samfunnet og selv i noen sanser større verdenssamfunnet. Således, den katolske kirken ser på ekteskap rite som en anledning liturgi, eller offentlig tilbedelse, og krever at alle elementer av rite - inkludert musikk - overholder liturgiske standarder.

Åndelige dimensjon

Innen den katolske religionen regnes bryllup rite som vektlegge åndelig utvikling av kjærlighet. Vielsen, derfor befatter seg med kjærligheten til Gud som kilden til all kjærlighet, ikke bare med de to partnerne romantisk kjærlighet for hverandre. I tråd med den bryllup rite naturen som en åndelig liturgi, er mest verdslig musikk ikke tillatt, selv om noen verdslig musikk som fokuserer på kjærlighet mellom Gud og menneskeheten kan tillates.

Sakramentale dimensjon

Grunnleggende del av ekteskap i den katolske kirken, og dermed av bryllupet rite, er sacramentality. Den katolske kirken gjelder ekteskap som en av syv sakramentene som fungerer som spesielle Guds nåde. Dette fortsatt dypere aspektet av åndelige natur bryllup liturgien håndhever den generelle oppfatningen av åndelige natur katolsk bryllup rite. Som et resultat, oppfordrer den katolske kirken bryllup rite oppstår i forbindelse med en ekteskapelig masse, inkludert musikk passer til liturgiske feiringen av en messe.

Musikere

Vanligvis gir kirkens musikere musikk for katolske vielsen. Primære kommune organist/sjefdirigenten også kan arrangere forestillinger av profesjonelle musikere som ikke kan rutinemessig spille i daglige eller ukentlige liturgi, men med hvem sjefdirigenten har et samarbeid for spesielle liturgi som bryllup, begravelser, dåp og lignende anledninger. For de som ønsker å engasjere andre musikere, bestemmer personlige kommune policyen hvorvidt gjør så er tillatt.

Musikk ritualer

Katolske vielsen innebærer musikk fem ganger under bryllupet rite: prosesjon, Salme (responsorial), utarbeidelse av gaver, nattverd og recessional. For alle disse anledninger, må paret velge riktig worshipful valg i samråd med sin musikk direktør/organist. Avhengig av tilgjengelighet av riktig musikere, kan du ha andre instrumenter som fløyte, trompet og gitar i avspilling av bryllupet rite musikken.

Foreslåtte valg

Webområdet for bispedømmet i Venezia, Florida, tilbyr en god liste med forslag til passende musikk valg for et katolsk bryllup ritual. Prosesjonsgaten og utgang musikk forslag omfatter for eksempel Stanley's "trompet frivillig," Händels "Aria," Beethovens "Ode til gleden" og Bachs "Jesu, Joy av Mans ønsker." Foreslåtte salmer/responsorials inkludere sunget av Salme 34, "Smak og se the godhet av Herren"; Salme 98, "Alle ender på jorden"; og salmen 139, "å Gud, du søker meg," blant andre. Musikk og eukaristiske ritualer inkluderer sanger som «For the Beauty of the Earth, «"O Gud, du søker meg og du kjenner meg," "kjærlighet guddommelig, alle elsker Excelling," "Smak og se" og "Ett brød, en kropp."


Relaterte artikler