Anbefalt ernæringsmessig måltider for tenåringer

03/06/2010 by admin

Anbefalt ernæringsmessig måltider for tenåringer

Det amerikanske Department of Agriculture's Food Guide Pyramid er utformet for å veilede familier mot sunn mat. Seks matvaregrupper er inkludert i food guide pyramid: Dette er korn, grønnsaker, frukt, meieriprodukter, kjøtt og bønner og oljer. Mens Food Guide Pyramid tilbyr retningslinjer for å spise et sunt kosthold, avhenger antall kalorier tenåringen bør konsumere daglig på hennes alder, vekt og aktivitet nivå. Sjekk med legen din for å utvikle et sunt måltid plan for tenåringer.

Grønnsaker

Grønnsaker er et sunt valg fordi de er lav i fett og kalorier, men inneholder mange næringsstoffer for å støtte en tenåring aktiv livsstil. Tjene grønnsaker i en rekke farger. Legge til baby spinat tenåringens lunsj sandwich, eller pakke gulrot, selleri og agurk køller for en ettermiddag snack. Legge til farge til salat plate ved å inkludere rød, grønn og gul paprika, eller damp brokkoli for en sunn siderett.

Frukt

Ikke bare er frukt lastet med viktige næringsstoffer kroppen trenger for å holde seg frisk, som vitamin C, men det også smaker søt og deilig. Erstatte en apple pære eller kiwi frukt i stedet for kake eller informasjonskapsler å roe tenåringens søt tann uten alle ekstra fett og kalorier. Bananer, appelsiner og plommer gjør en god dessert for en Matpakke og ananas eller jordbær gjøre en søt tillegg til tenåringens frokost rutine.

Korn

Korn burde utgjør en stor del av din tenåring kosthold. Du må velge hele korn for barnet når det er mulig; hele korn inneholder kostfiber som opprettholde god fordøyelse og holde deg mett lenger. Erstatte brun ris for hvit i en wok rett. Velg hel-korn brød til tenåringens sandwich til lunsj, og substitute hele hvete pasta til hvit pasta når spaghetti. Mange frokostblandinger, kjeks og andre snack mat er tilgjengelig med hele korn.

Kjøtt og bønner

Kjøtt og bønner er en god kilde til protein, som er viktig for din tenåring utvikle kroppen. Kylling og kalkun er gode valg fordi de er vanligvis lavere mettet fett enn rødt kjøtt. Men biff, lam og andre rødt kjøtt er en god kilde til protein og jern, så ta dem i moderasjon. Fisk inneholder hjerte-sunn omega-3 fettsyrer, så forberede laks, tunfisk, torsk og kveite flere ganger i uken. Bønner er et sunt valg fordi de gir protein og fiber, så ta masse nyre bønner, hvite bønner, pinto bønner og kikerter i ditt barns kosthold.

Meieriprodukter

Kalsium er viktig for å utvikle bein, så gjøre visse at tenåringen får rikelig med meieriprodukter hver dag. Tjene lav-fett eller fett-fri melk eller sjokolade melk. Lav-fett yoghurt og ost er også gode kilder til kalsium.

Oljer

Kontroller at tenåringen inneholder noen sunt fett i sin diett. Umettet fett som de man finner i olivenolje og mandler å opprettholde et sunt hjerte. Unngå mettet fett som de som finnes i kjøtt eller helmelk melkeprodukter. Unngå matvarer som inneholder usunn transfett. Bruk oliven eller rapsolje for matlaging.


Relaterte artikler