Hva er kart i blodtrykket?

12/19/2010 by admin

Hva er kart i blodtrykket?

KART, eller mener arteriell trykk, er en måling av gjennomsnittlige trykket i arteriene. Beregningen til å bestemme en persons kart er basert på blodtrykket opplesninger. Dette nummeret må være høy nok til å levere blodet til hver kapillær av alle vev i kroppen, en prosess som kalles perfusjon.

Betydning

KARTET gir en bedre titt på hvor godt hjertet kan levere blod kroppslige vev. Det er også brukt til å beregne blodtilførselen til andre deler av kroppen, som hjernen.

Måling

Mener arteriell press måles på de fleste automatiske blodtrykk maskiner brukt i legekontorer og sykehus. Maskinen måle både systolisk og diastolisk trykk og beregner kart. Helsepersonell og laypersons kan beregne det på egenhånd også.

Faktorer som påvirker kart

KART har mange faktorer som kan påvirke det, inkludert blodsirkulasjon, blodvolum og totale perifere motstand. Blodkar dilate og constrict, eller hvis de blir okkludert eller delvis blokkert, blodtrykk endringer som vil i sin tur påvirke kart.

Beregning

Beregne kart, multiplisere det diastolisk trykket to og legge dette til systolisk trykk. Dele resultatet av tre å få mener arteriell press. Du kan også trekke diastolisk fra systolisk og dele nummer tre og deretter legge til diastolisk nummeret til den. Begrunnelsen bak gir mer vekt til det diastolisk trykket er at hjertet tilbringer mer tid på resten enn pumper blod.

Normal kart utvalg

For å perfuse vitale organer og forsyne kroppen med blod må, bør kart være minst 60. Et normalkart utvalg er vanligvis mellom 70 og 110.


Relaterte artikler