Ved å beskjære en gammel Honeysuckle Vine?

12/24/2010 by admin

Ved å beskjære en gammel Honeysuckle Vine?

Kaprifolium er en tøff, woody, flerårig vinranke som trives med USDA hardførhet soner 4 til 9. Elsket duften og klynger av rørformede blomster som blomstrer i solen og delvis skygge, kaprifolium er en stift butterfly hager og espalier plantings. Det er en raskt voksende twining vinranke som kan nå en lengde på 10 fot eller mer på modenhet, og kraftig vekst i endene kan skygge og defoliate lavere områder med mindre vintreet er systematisk beskjæres.

Høst og vinter beskjæring

Mer fuktighet en kaprifolium vinranke mottar, jo raskere den vokser. I enkelte områder, det er ansett som en invasiv luke. Kraftig vekst på slutten av vinrankene nyanser lavere grener, blader og blomster, og de vil etter hvert dø tilbake uten beskjæring. Mange kilder anbefaler sovende beskjæring av kaprifolium i høst og vinter. Når vintreet ikke aktivt vokser, er det mindre utsatt for skader. Kaldt vær forhindrer også insekter, sopp og bakterier inn beskjæring sår.

Våren beskjæring

Beskjær i slutten av våren til å utføre den samme oppgaven med å la lys inn i midsection og bunnen av kaprifolium anlegget. Unngå å ta mer enn en tredjedel av sin lengde i et gitt år hvis du vil fortsette blomstrende. Kutte en moden kaprifolium vinranke nær bakken vil kontrollere utøvelsen i flere år og forynge anlegget, men det kan ikke blomst for et år eller så etter alvorlig beskjæring.

Beskjæring for insekt kontroll

Kaprifolium bladlus kan være et problem for eldre vinstokker. Som bladlus mate, krøllen bladene, opprettes en sopelime figur. Fordi bladlus er en myk-bodied insekt som ikke klatre Vel, kan bladlus være slått av kaprifolium blader med en vanskelig spray fra en hageslange. "Koster" skal beskjæres fra anlegget som de danner og avhendes i forseglet pose å drepe gjenværende bladlus og egg og larver.

Beskjæring for overføring

Ta borekaks fra modne kaprifolium vinstokker når du skal overføre nye. Denne typen beskjæring kan gjøres med en skarp kniv tidlig på våren, når skuddene er fortsatt fleksibel, men sovende. Kuttet skyte over et sett med blader og igjen flere inches under settet av blader. Dypp den nedre enden i heie hormon, og stikke den i en pott på fuktig jord. Holde kutte i en varm, solrik plass; holde jorda fuktig; og det utvikler røtter i så lite som tre uker.


Relaterte artikler