Hvordan ta vare på fransk lavendel

06/13/2012 by admin

Hvordan ta vare på fransk lavendel

Franske lavendel (Lavandula stoechas) er en flerårig busk som blomstrer i Middelhavet klima. Under optimale forhold, vil franske lavendel blomstre mellom våren og sensommeren, og vanligvis produserer levende rosa og lilla blomster. Lav care vedlikehold og høy toleranse mot skadedyr er franske lavendel en populær busk for hager i tempererte klima. Ved å implementere noen hagearbeid teknikker, som riktig vanning, lys optimalisering og beskjæring, kan du enkelt omsorg for din franske lavendel.

Instruksjoner

• Flytt dine franske lavendel inn plass på hagen din som får flest sollys. Vanligvis får vestlige og sydlige deler av hagen din mest mengden av sol, hvis uhindret av trær og andre strukturer. Hvis din busk ikke trives, kan det være fordi den trenger mer sollys. Hvis du har en innendørs franske lavendel plante, så sørg for at plasserer du potten i vest eller Sør-vinduet i huset for optimal sollys.

• Vann franske lavendel når en uke i sommermånedene, men pass på at jorden er å miste og drenerer godt. Før du vann din busk, Føl jorden rundt den. Hvis det er helt tørre, så vet du at den trenger vann. Hvis det er fuktig, kan så du vente en ekstra dag til vann. Hvis når du vann, det er vann på overflaten av jorden, har du over vannet. Husk på at jorden skal våt, men ikke gjørmete å ta.

• Sviske din lavendel busk etter blomstring perioden er over. Den beste måten å gjøre dette er å kutte av 1/3 av grønt løv stammen med hagearbeid eller pruning saks. Ikke klippe bort alle grønne bladverket, men. Hvis det ikke minst noen grønne fortsatt på busk før første fryse, busk sannsynligvis ikke vil overleve vinteren.

• Ikke gjødsle din franske lavendel med standard gjødsel. Hvis du finner ut at du ønsker å gjødsle den eller jorden rundt din busk, kontrollerer du at du bruker en organisk gjødsel. Kjemikaliene i vanlig gjødsel kan skade eller drepe din lavendel.


Relaterte artikler