Eggstokkreft knyttet til graves sykdom

01/10/2011 by admin

Eggstokkreft knyttet til graves sykdom

Eggstokkreft oppstår i ett i 57 kvinner. Graves' syndrom påvirker 13 millioner mennesker. Noen studier antyder er det en sammenheng mellom de to sykdommene.

Om eggstokkreft

Eggstokkreft var kjent som en "stille morder" i mange år fordi det vanligvis ikke ble diagnostisert før i de senere stadiene og hadde spredt seg til andre deler av kroppen. Bevissthet om symptomene har ført til tidligere oppdagelse og en bedre overlevelse. Symptomene kan ofte etterligner andre betingelser og inkluderer abdominal press, bekken ubehag, urin haster, uforklarlige endringer tarm vaner, raskt mett, mangel på energi og lavere tilbake smerte.

Hva er Graves' syndrom?

Ifølge Mayo Clinic er Graves' syndrom en form for hypertyreose, "oppstår når immunsystemet feilaktig angrep din skjoldbruskkjertel og gjør at den overprodusere hormon thyroxine." Det forekommer oftere hos kvinner som er eldre enn 20 og er sjelden livstruende. Symptomer inkluderer følsomhet for varme, skjøre hår, tretthet, uregelmessig hjerterytme, angst, søvnvansker, utvidelse av skjoldbruskkjertelen og en fin tremor i hånden.

Koblingen mellom to

Eggstokkene og skjoldbruskkjertelen er koblet gjennom en intrikat hormonelle akse (binyrene er også inkludert). Denne aksen kalles ovarian adrenal skjoldbrusk aksen. Hva skjer med ett organ vil påvirke andre organer fysiologisk, klinisk eller sub klinisk. Mars 2000 spørsmålet om det medisinske tidsskriftet "Epidemiologi" indikerer at en kvinne med hypertyreose har en 80 prosent høyere risiko for å utvikle eggstokkreft. En skjoldbrusk problemet kan forårsake visse betingelser der eggstokkene bli betent. Dette øker sjansen for kreftceller å vokse.

Andre risikofaktorer

Økende alder er også en risikofaktor for eggstokkreft, som er en familie historie av brystkreft, eggstokkreft eller farge kreft. Risiko for Graves' sykdom inkluderer også en familie historie. I tillegg, er kvinner mer sannsynlig å utvikle tilstanden. Stress, graviditet og røyking er også risikofaktorer.

Behandlinger

Graves' syndrom er behandlet med legemidler kalt betablokkere (for å lindre symptomer) og anti-skjoldbrusk medisiner hindre at skjoldbruskkjertelen produserer store mengder av hormoner. Noen pasienter kan gjennomgå radioaktivt jod behandling eller kirurgi for å behandle sykdommen. Behandling av ovarian cancer avhenger på scenen av kreft og hver enkelt pasient. Alternativene inkluderer kirurgi, kjemoterapi og stråling.


Relaterte artikler