Fakta om mus felle biler

01/22/2011 by admin

Fakta om mus felle biler

Mousetrap biler er tilsynelatende enkle prosjekter med fysikk kompliserte gjemt inni dem mye. Med en hverdagsspråket mousetrap, kan du bygge en bil som demonstrerer dreiemoment, hastighet, friksjon og hvordan de påvirker avstand. Det er mange interessante fysikk fakta som du kan finne ut bare ved å spille med utformingen av mus felle bilen.

Design

Utformingen av mousetrap påvirker den generelle ytelsen til bilen. For å få en bil, trenger du minst tre hjul på basen. Fire hjul gjør for en mer robust kjøretøy, men når det er mer masse (som en annen hjul), tar det mer kraft for å flytte. Strengen er en nøkkelkomponent i bilen også, som det unspools, det trekker bilen frem. Det er en viktig vurdering i utformingen av bilen, som kan stoppe bilen i sitt spor - re-svingete. Dette er hvorfor du trenger en løkke av streng noe kortere enn trekk armen på bilen, når strengen rykk, det utgivelser loopen og stopper den fra å slappe av.

Friksjon

De fleste fysikk eksperimenter er målet å fjerne så mye friksjon som mulig. Friksjon bremser ned eksperimenter og skaper unødig varme og slitasje på deler. Men er friksjon faktisk nødvendig å gå og gjøre biler flytte. Mens du prøver kanskje å fjerne friksjon andre steder, det er to områder du ønsker så mye av det som du kan få: drivhjulene, og mellom strengen og drivakselen. Du kan bruke en gummi band eller en stripe fra innsiden av en ballong for å øke friksjonen.

Hastighet

Når noe er trukket raskt, skaper det mye fart. På en Musefellebil betyr dette gjør en kort trekk arm, som det vil unspool raskere, flytte bilen raskere. Dette er fordi mousetrap trekker med mer kraft - det er den samme kraften som er nødvendig for å knipse felle Avslutt - men det har mindre trekkveien. Dette er samme prinsipp som gjelder sykler: mindre hjul vil gå raskere, men reise større avstand.

Avstand

Avstanden er en reiste over tid. Hvor mye makt i mousetrap forblir den samme, men hvis du bruker det makt over en lengre tidsperiode, kan du øke avstanden reist. Det er derfor lage en lengre avstand å trekke og plassere mousetrap videre fra kjøretøyet vil gjøre bilen ruller videre.

Dreiemoment

Dreiemoment er et veldig interessant fysikk prinsipp som gjelder for en Musefellebil. Når du har en skiftenøkkel rundt en mutter, har du en enkel demonstrasjon av dreiemoment. Hvis du prøver å slå av skiftenøkkelen virkelig nær mutteren, vil det være vanskeligere enn hvis du er trekke lenger ned fastnøkkel håndtaket. At problemer er et produkt av dreiemoment: mutteren trenger samme mengde kraft for å slå, men du kan bruke det lettere lenger ned. Det samme gjelder Musefellebil: med en kortere trekk arm, har du mer dreiemoment, men mindre av en trekker avstand; snakke er også sant.


Relaterte artikler